• Home
  • Blog
  • Gevulde Zoete Aardappel met Zalm

Gevulde Zoete Aardappel met Zalm
met kappertjes, rode ui en en crème fraîche

0 0
Gevulde Zoete Aardappel met Zalm

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
70 gram Gerookte zalm
2 stuks Zoete aardappel
0.5 stuks Rode ui
4 theelepels Kappertjes
125 ml Crème fraîche
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    In één woord ‘Fantastisch’. Dat willen wij je alvast verklappen over deze gevulde zoete aardappel met zalm. Dit gerecht smaakte niet alleen fantastisch maar kent ook ‘fantastische’ gezondheidsvoordelen. Wel zo belangrijk als jij op zoek bent naar een gezond recept toch? 😉

    De zoete aardappel in een flits

    De zoete aardappel (ook wel ‘Bataat’ genoemd’) is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappelplant heeft knolvormige wortels. Hoewel het blad van de zoete aardappelplant ook eetbaar is zijn voornamelijk de knollen (de zoete aardappels) die ons hart veroverd hebben.

    Oorspronkelijk komt de zoete aardappel uit Zuid-Amerika maar wordt tegenwoordig ook in andere delen van de wereld geteeld.

    Deze oranje parels behoren inmiddels tot één van de belangrijkste voedingsgewassen ter wereld. En dat is niet voor niets:

    • De zoete smaak doet je verlangen naar meer
    • Zoete aardappels zijn veelzijdig als het gaat om bereidingstechniek
    • Variëren met zoete aardappels kent geen einde
    • Afvallen zonder hongergevoel door de aanwezigheid van complexe koolhydraten en gezonde voedingsvezels
    • Zoete aardappels zijn rijk aan vitamine A, C, B5, B6 en E
    • Zoete aardappels zijn rijk aan antioxidanten. Deze helpen je om op termijn hart- en vaatziektes te voorkomen.

    Gevulde zoete aardappel met zalm

    We vertelden je al dat de zoete aardappel een breed scala aan bereidingstechnieken kent. Je kunt ervoor kiezen om zoete aardappels te koken, bakken, grillen, pureren, stampen, frituren, wokken etc.

    Vandaag hebben wij gekozen voor een andere smakelijke techniek: poffen.
    Met behulp van een oven/bbq/airfryer en een stukje aluminiumfolie is je zoete aardappel, afhankelijk van de grootte, in ongeveer 45 min gepoft. 🙂

    Als je vervolgens de zoete aardappel verticaal insnijd kan je kiezen voor een vulling die je lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaans gevulde zoete aardappelen of bekijk ons recept met tonijn. Vandaag hebben we gekozen voor gevulde zoete aardappels met zalm en crème fraîche.

    Waarom? Omdat:

    • Zalm de best verkochte en meest gewaardeerde vissoort is van Nederland.
    • Zalm en afvallen een prima combinatie is.
    • Zalm vele gezondheidsvoordelen kent.

    gepofte zoete aardappelen met zalm en zure room

    Gevulde zoete aardappel met zalm

    Laat je ons weten wat je ervan vond?

    We vinden het superleuk om reacties te ontvangen op onze recepten. Deel ’t met al je vrienden en geniet van deze gevulde zoete aardappel met zalm. We wensen je veel kookplezier en graag tot een volgende keer. Dan hebben we weer een ander verrukkelijk recept voor je klaar staan 🙂

    Stappen

    1
    Klaar

    Was de zoete aardappels en besmeer met olie

    Verpak de zoete aardappelen met aluminiumfolie, niet te strak maar wel dicht

    2
    Klaar

    Pof de zoete aardappelen in een voorverwarmde oven (200C) gedurende 45-60 min.
    We willen dat de aardappelen zacht aanvoelen

    Haal de zoete aardappelen uit de folie en snijd ze verticaal in

    3
    Klaar

    Vul de aardappelen met de zalm en enkele theelepels crème fraîche

    Optioneel: Stop de aardappelen met de zalm en crème fraîche even terug in de oven

    4
    Klaar

    Snipper een halve rode ui en strooi samen met de kappertjes over zoete aardappelen

    Eet smakelijk! :)

    blini's met geitenkaas
    vorige
    Russische blini’s met geitenkaas en walnoten
    rauwe ham hapjes perzik
    volgende
    Rauwe ham hapjes met Perzik
    blini's met geitenkaas
    vorige
    Russische blini’s met geitenkaas en walnoten
    rauwe ham hapjes perzik
    volgende
    Rauwe ham hapjes met Perzik