Ingrediënten
-
3 plakjes
-
1
Wat kan je verwachten
Organiseer je een borrel of feestje? Krijg je visite? Of wil je gewoon samen met je partner genieten van de meest lekkere aperitiefhapjes op een zomerse namiddag? 🙂 Dan gaan deze rauwe ham hapjes met perzik zeker in de smaak vallen. Verwen je gezelschap met deze bijzondere traktaties op elke gelegenheid!
Trakteren op gezonde lekkere borrelhapjes
In ons meloen met ham in een glaasje recept vertelden we je al dat rauwe ham hapjes zich goed laten combineren met friszoete fruitsoorten. Ook gaven we je in deze post tips over wat je zelf kunt doen als je een borrel organiseert of bezoekt tijdens je dieet. De eerste tip was: trakteer jouw gezelschap op gezonde lekkere borrelhapjes. Zo laat jij direct zien dat gezonde zelfgemaakte traktaties lekkerder zijn dan taartjes, gebakjes, kaas, worst en chips 😉
Weetjes & Feitjes over deze rauwe ham hapjes
Zoals in elk recept delen we graag ook wat weetjes en feitjes over de producten die we gebruiken.
Serrano ham, Spaanse trots
Rauwe ham kennen we in verschillende soorten. Rauwe ham is van origine een Spaans-Italiaanse delicatesse en wordt dagelijks wereldwijd geconsumeerd. In dit recept gebruiken we de Spaanse rauwe ham: Serrano.
Serrano ham geldt al eeuwen als een van de meest geconsumeerde producten in Spanje en is tevens een belangrijk exportproduct. Deze gerijpte & gezouten ham moet volgens voorgeschreven fok- en productietechnieken bereidt worden op traditionele wijze.
– Serrano ham wordt 9 tot 15 maanden gerijpt.
– Serrano ham wordt gemaakt van een speciaal gefokt varkensras.
– Serrano ham is te herkennen aan de S-vorm.
– Serrano ham is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen.
Serrano ham is een veelzijdig product waar je eindeloos mee aan de slag kan. Combineer Serrano met vlees, vis- en kipgerechten. Of wat dacht je van een heerlijke pastasalade met rauwe ham?
Dit moet je weten over perziken
Vandaag hebben wij gekozen voor een kleurrijk zout-zoet borrelhapje van Serrano ham met wilde perzik. Het broertje van de gewone Perzik.
Wilde Perziken worden ook wel platte perzik, bosperzik of ‘Paraquayos’ genoemd.
Wilde perziken zijn vaak sappiger en zachter van structuur dan de gewone perzik.
Oorspronkelijk komt de perzik uit China/Iran, toen nog het oude Perzië.
Inmiddels worden perziken ook volop geteeld in Nieuw-Zeeland en in landen rond de Middellandse Zee. Perziken hebben een warm klimaat nodig en dienen zeer voorzichtig vervoerd te worden.
Perziken zijn zogenaamde steenvruchten en groeien aan de boom. Net als kersen en abrikozen hebben perziken een steenachtige pit.
Je herkent perziken aan de pluizige schil. Je kunt ze op die manier makkelijk onderscheiden van de nectarine 😉
Bewaar perziken op kamertemperatuur.
Eet perziken op tijd op want eenmaal rijp zijn ze ook snel weer rot.
Genoeg feitjes en weetjes zo? 🙂
Voordat je gaat starten alleen nog het volgende:
Je maakt 6 van deze heerlijke rauwe ham hapjes met perzik voor €0,95 cent met maar 2 ingrediënten in minder dan 5 minuten!
Goedkoop, eenvoudig en snel. Gegarandeerd succes!
Laat je een berichtje achter?
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de perzik doormidden en draai deze tegendraads zodat de pit er mee uit komt. |
2
Klaar
|
Snijd de halve perziken in 3 stukjes (zodat je 6 stukjes hebt) |
3
Klaar
|
Snijd de plakjes Serrano ham in de lengte doormidden |
4
Klaar
|
Wikkel de plakjes parmaham om de partjes perzik. |