Rauwe Ham met Meloen
Zo maak je dit kunstwerk uit Italiaanse keuken voor jouw gelegenheid!

2 0
Rauwe Ham met Meloen

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
2 Galia Meloen
1 Honing Meloen
1 Kleine Watermeloen
125 gram Coppa di Parma
125 gram Prosciutto
200 gram Seranoham
50 gram Blauwe Bessen
50 gram Rode Bessen
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    Vandaag aandacht  voor een zeer populair gerechtje wat het enorm goed doet op gigantisch veel menukaarten. Heb je binnenkort een feestje? Of heb je een andere gelegenheid waarbij je jouw gasten wilt verassen met heerlijke gezonde hapjes en gerechtjes? Dan is bijvoorbeeld dit Rauwe Ham met Meloen recept een ware eyecatcher bij jou op tafel!

    En zeker als het gaat om afslanken is Rauwe Ham met Meloen een prima optie als voorgerecht, bijgerecht, borrelhapje en tussendoortje.

    Verras jouw gasten met dit kunstwerk om van te smullen. Dit gerecht bestaat uit de 3 meest populaire Italiaanse ham soorten en diverse soorten meloen.

    Ontdek snel hoe je dit Rauwe Ham met Meloen recept bereid en presenteert!

    Stappen

    1
    Klaar

    Stap 1

    Neem 1 Galia Meloen en 1 Honing meloen en halveer deze al kartelend, steek de meloen diagonaal in en ga helemaal rond.

    2
    Klaar

    Stap 2

    Haal de pitten uit de gehalveerde meloenen.
    Snijd vervolgens een klein kontje aan de onderkant eraf.

    3
    Klaar

    Stap 3

    Pak vervolgens de andere Galia meloen en snijd deze doormidden.
    Van de ene helft snijd je grotere partjes en van de andere helft maak je bolletjes met een parisienneboor.
    Als je geen parisienneboor hebt, kan je ook gewoon stukjes snijden.

    4
    Klaar

    Stap 4

    Snijd de watermeloen in kleine partjes met schil.

    5
    Klaar

    Stap 5 - Presentatie

    Neem een grote ronde schaal.
    Leg de 4 halve meloenen, op het afgesneden kontje, diagonaal tegenover elkaar.

    6
    Klaar

    Stap 6 - Presentatie

    Begin met bouwen.
    Start met de gesneden partjes meloen, verdeel deze helemaal rond.
    Leg de verschillende ham soorten verspreid over de meloenen. Hier kan je je eigen creatie van maken.

    7
    Klaar

    Stap 7 - Presentatie

    Leg op de overige plekken de partjes watermeloen.
    Vervolgens leg je de bolletjes Galia meloen in het midden van de 4 halve watermeloenen, totdat deze helemaal gevuld zijn.

    8
    Klaar

    Stap 8 - Presentatie

    Garneer vervolgens de schaal met wat Blauwe en Rode besjes.

    carpaccio-van-rosbief
    vorige
    Carpaccio van Rosbief
    kippendijtjes recept
    volgende
    Kippendijtjes met Gekarameliseerde groenten
    carpaccio-van-rosbief
    vorige
    Carpaccio van Rosbief
    kippendijtjes recept
    volgende
    Kippendijtjes met Gekarameliseerde groenten