Ingrediënten
-
4 stuks Kippendijtjes
-
1 theelepel Paprikapoeder
-
4 theelepels Ketjap
-
1 theelepel Sambal
-
0.5 teen Knoflook
-
1 stuks Ui
-
1 stuks Paprika (Kleur naar keuze)
-
1 takje Tijm
-
2 stuks Tomaten Middelgroot
-
2 eetlepels Olijfolie
-
2 eetlepels Suiker
Wat kan je verwachten
Vandaag aandacht voor een restaurant-waardig hoofdgerecht wat je in no-time bij jou op tafel zet. Dit smaakvolle kippendijtjes recept is erg eenvoudig te bereiden en is bovendien koolhydraatarm!
Het hoge eiwitgehalte in de Kippendijtjes zorgt voor een versterking van vitale functies in jouw lichaam.
Daarnaast word dit recept gekenmerkt door weinig vetten, veel mineralen en een flinke dosis vitamine B en D.
Op weg naar een gezonde leefstijl & vet verbranden zonder honger aan de hand van dit afslankrecept… laat je verassen…
Stappen
1
Klaar
|
Stap 1Maak de marinade, doe de Paprikapoeder, Ketjap, Sambal en de knoflook in een kom. Meng dit even door elkaar. |
2
Klaar
|
Stap 2Leg de Kippendijtjes in de marinade en laat deze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast staan. |
3
Klaar
|
Stap 3Snijd de Paprika in dunne reepjes, de Ui in snippers en de tomaten in plakjes. Bak deze in een wok met een beetje olijfolie tot ze licht zijn gebakken. |
4
Klaar
|
Stap 4Voeg vervolgens de Suiker toe aan de gebakken groente en laat de suiker smelten. Zodra de suiker gesmolten is, gelijk van het vuur afhalen en 2/3 minuutjes laten staan. |
5
Klaar
|
Stap 5Neem een ovenschaal en leg de gemarineerde kippendijtjes met de Marinade in een voorverwarmde oven op 200 ℃. Bak de kippendijtjes in de oven gedurende 25/35 minuten. Controleer of de kip gaar is. |
6
Klaar
|
Stap 6Presentatie: Pak een rond bord en leg de Kippendijtjes uit de oven erop. Daaromheen leg je de Gekarameliseerde groente. Als kers op de taart leg je een takje Tijm bovenop de Kippendijtjes, en genieten maar! |