Ingrediënten
-
2 Zoete aardappels
-
120 gram Kipfilet
-
40 gram Cashewnoten
-
30 gram Lente ui
-
2 theelepels Pindakaas
-
30 gram Taugé
Wat kan je verwachten
We kunnen niet wachten om dit wereldgerecht uit de Aziatische keuken met jullie te delen. Deze Thaise Kip Cashew met zoete aardappel is uitgegroeid tot één van onze favorieten.
En dat is niet voor niets. Het smaakte geweldig. Een unieke smaakbeleving door gezonde en voedzame ingrediënten te combineren. En ook niet onbelangrijk: je maakt dit recept snel en eenvoudig in 20 minuten!
Een super lekker- én gezond hoofdgerecht. Die zet jij met ons stappenplan in een handomdraai op tafel 🙂
Bangkok, Thailand
Een paradijs voor food-lovers. Talloze eetkraampjes bepalen het straatbeeld. De meest smakelijke selecties uit de Thaise keuken worden voor je neus klaargemaakt.
De term ‘streetfood’ komt je vast en zeker wel bekend voor. In Nederland kennen we streetfood in vormen als frietkramen en viswagens.
In Engeland verkopen ze Hotdogs, pies & crumbets op straat en in Thailand zijn Pad Tai, Khao Pad en Kip Cashew erg populaire streetfood gerechten.
Het leuke aan al deze eetkraampjes is dat de gerechtjes klein en betaalbaar zijn. Je kan dus voor weinig geld verschillende kraampjes en gerechtjes proberen.
Thaise Kip Cashew met Zoete Aardappel uit eigen keuken
Mocht jij voorlopig niet van plan zijn die verre reis naar Azië te maken, niet getreurd. Wij maakten deze Thaise Kip Cashew met zoete aardappel gewoon in onze eigen keuken.
Kip Cashew wordt doorgaans geserveerd met gebakken rijst of noodles.
Wij zijn groot fan van zoete aardappel en hebben dit Thaise wok recept hiermee een extra boost gegeven. Zoete aardappelen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen. De ruime hoeveelheid aan vezels zal je bovendien een verzadigd gevoel geven tot je gaat slapen. (géén avondtrek dus:))
Je kan er ook voor kiezen wat extra groenten aan dit gerecht toe te voegen. Denk dan aan paprika, paksoi, boontjes of witte kool. Of probeer dit recept eens met bloemkoolrijst in plaats van zoete aardappelen.
Ook zonder toegevoegde groenten doet dit Kip Cashew recept prima haar werk. Het is superlekker, gezond, voedzaam én makkelijk te bereiden.
Afvallen met de recepten van de Afslankreceptengids.
We leggen de focus op problemen die zich voordoen als we ons (eet)gedrag willen veranderen.
Maar welke problemen zijn dat dan? Het volgen van een dieet of het veranderen van gedrag gaat vaak mis door:
- Te weinig kennis en inzicht in wat gezonde voeding is
- Te weinig tijd
- Te weinig doorzettingsvermogen
- Stress
- Te strenge regels. Met als gevolg het jojo-effect
Het volhouden van een dieet op lange termijn is erg lastig. De kans dat jij uiteindelijk terugvalt in je oude gewoontes is groot. Kies daarom alleen voor een dieet als je slechte eetgewoontes wilt doorbreken, gewicht wilt verliezen, spieropbouw wilt stimuleren of uit medische overwegingen.
Onze recepten zijn speciaal ontwikkeld voor diegenen die verantwoord willen afvallen. Voor iedereen die gezond wil eten. We vinden het leuk om je wat te vertellen over onze gerechten en haar ingrediënten.
We houden graag rekening met jouw kostbare tijd, veel van onze recepten zijn snel en eenvoudig te bereiden. We houden ervan om toegankelijke en herkenbare producten te combineren maar besteden ook regelmatig aandacht aan exclusieve lekkernijen die je écht geproefd moet hebben.
Snel aan de slag
Dankjewel voor het lezen van dit recept. We willen je heel veel plezier en succes wensen. Pak nu maar snel die mooie wokpan en serveer deze Thaise Kip met Cashewnoten en zoete aardappel binnen 20 minuten!
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingSnijd de kipfilet in blokjes of reepjes Snijd de zoete aardappel in partjes Snijd lente ui fijn Verwarm de oven voor op 200C. |
2
Klaar
|
WokkenWok de kipfilet met olie, peper en zout net gaar. Wok de partjes zoete aardappel gedurende 5 minuten. Voeg de lente ui, taugé en 2 theelepels pindakaas toe aan het geheel en roer. Als de pindakaas te dik blijft kan je er nog een klein beetje water of olie bij doen. |
3
Klaar
|
Neem een ovenschaalVerdeel het mengsel in een ovenschaal. |
4
Klaar
|
AfwerkenAls laatste strooi je de cashewnoten er over en smullen maar! |