Ingrediënten
-
1 Rode Biet
-
80 gram Geitenkaas
-
2 theelepels Crème fraise
-
snufje Kerriepoeder
-
20 gram Rucola
-
20 gram Lente ui
-
10 gram Walnoten
Wat kan je verwachten
Ervaar de krachtige en frisse smaak van deze vegetarische rode bieten carpaccio. Revolutionair afvallen met aandacht voor de belangrijkste voedseltrend van nu. Vegetarische / Veganistische / Plantaardige voeding is razend populair.
Hoe heeft plantaardig & biologisch voedsel zoveel terrein gewonnen?
We worden ons steeds meer bewust van het feit dat een gezond voedingspatroon zal leiden tot een fitte en blije versie van jezelf. Wél vinden we het steeds belangrijker dat onze voeding niet alleen gezond en lekker moet zijn maar ook ‘eerlijker’.
- Klimaatverandering en dierenleed zijn ‘hot-topics’. Deze onderwerpen roepen veel emoties op.
- We realiseren ons steeds meer dat we mens, dier en milieu moeten beschermen en handelen daar nu ook meer naar.
We hechten meer waarde aan biologische producten en duurzaamheid. We zijn bereid daar meer voor te betalen - De kwaliteit en smaak van biologische vleesvervangers is sterk gegroeid. Evenals het aanbod in supermarkten en restaurants.
Rode bieten carpaccio zelf maken
Deze vegan Carpaccio van rode biet maak jij eenvoudig zelf. Je serveert dit recept als lunch, voorgerecht of misschien op een warme zomeravond wanneer jij niet zoveel honger hebt.
In ons recept ‘amuse rode biet’ vertelden wij je al dat rode bietjes erg gezond zijn. Deze superfood is erg veelzijdig en laat zich uitstekend combineren met allerlei producten.
In dit recept maken we gebruik van dungesneden plakjes rauwe rode biet, lekker fris. Een zelfgemaakte kerriedressing, romige geitenkaas, walnootjes doen de rest. 100% gezond en 100% eerlijk.
Mocht je niet van kerrie houden? Maak de dressing met truffel of sinaasappel, ook erg fijn.
Fluitje van een cent
Met maar 6 benodigde ingrediënten en 5 minuten bereidingstijd is het maken deze vegetarische carpaccio een fluitje van een cent. Ideaal wanneer jij weinig tijd hebt om te koken.
Ervaar nu zelf maar hoe makkelijk jij gezond én lekker kunt eten. 🙂
Wat vond jij van dit recept?
We horen graag wat jij vond van dit recept. Laat je een reactie achter onderaan dit bericht? Super leuk!
Dankjewel voor het lezen van dit recept en heel veel succes met het maken van je eigen vega carpaccio.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de rode biet in flinterdunne plakjes Verspreid de plakjes over het bord |
2
Klaar
|
Maak de kerrie dressing: Doe de Crème fraise met +/- een halve theelepel kerriepoeder in een schaaltje en roer het goed door elkaar |
3
Klaar
|
Verkruimel de geitenkaas en strooi dit over de rode bietjes |
4
Klaar
|
Verdeel de kerriedressing, bosui en rucola over de rode bieten carpaccio |
5
Klaar
|
Als laatste strooi je de walnoten er overheen. Eet smakelijk! |