Ingrediënten
-
160 gram Volkoren pasta
-
175 gram Champignons
-
6 plakjes Beenham
-
1 teentje Knoflook
-
40 gram Parmezaanse kaas
-
2 scheutjes Room
-
2 Eieren
-
Peterselie
Wat kan je verwachten
Snel de meest lekkere gezonde pasta Carbonara maken? Een voedzame, gezonde maaltijd met ‘no-snacks-needed-at-night-garantie!’ Vanaf vandaag kan jij het hele gezin trakteren op een eigengemaakt traditioneel Italiaans gerecht dat heerlijk zal smaken.
Vervang de ongezonde witte pasta voor een volkorensoort. Waarom?
- Volkorenpasta bevat meer vezels.
- Volkorenpasta bevatten meer vitaminen en mineralen doordat de natuurlijke graankorrel intact gehouden wordt tijdens het productieproces.
- Volkorenpasta bevat voornamelijk complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn moeilijker af te breken. Je hongergevoel blijft langer weg.
We hebben in dit recept gekozen voor een zachte roomsaus met verse champignons en beenham. Je kunt de beenham vervangen door panchetta om het gerecht nog authentieker te maken.
Dit eetlustremmende supergerecht, afkomstig uit de oude keukens van Lazio in Italie, staat bekend om haar eenvoud en romigheid. Wacht niet langer en lees snel verder hoe je deze gezonde pasta Carbonara in een handomdraai op tafel zet.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. |
2
Klaar
|
Fruit een teentje knoflook met wat olie in een koekenpan. |
3
Klaar
|
Voeg grof gesneden champignons en beenham toe en bak gedurende 2 a 3 min door. |
4
Klaar
|
Klop 2 eidooiers los in een bakje en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe |
5
Klaar
|
Giet de pasta af. |
6
Klaar
|
Voeg vervolgens 2 scheutjes room toe aan het geheel en schep goed om. |
7
Klaar
|
Schep de gezonde pasta Carbonara op een bord en bestrooi met verse peterselie en parmezaan. |
8
Klaar
|
|
9
Klaar
|
|