Ingrediënten
-
200 gram Spinazie
-
200 gram Koolraap tagliatelle
-
200 gram Kipblokjes
-
2 plakjes Mozzarella
-
8 stuks Cherry tomaten
-
3 eetlepels Pesto
-
Oregano kruiden
-
2 eetlepels Pijnboompitten
Wat kan je verwachten
Verantwoord genieten van deze smaakvolle gezonde tagliatelle met kip en spinazie. Je maakt dit gerecht zeer eenvoudig voor jou en het hele gezin. Een recept waar goed over na is gedacht. 3 factoren die vaak bepalend zijn in onze voedingskeuze: gezond, lekker en makkelijk.
Het fijne aan dit recept is dat het gekenmerkt wordt door veel groenten. Graag vervangen wij de ongezonde witte pastaslierten voor de groentesoort koolraap.
We hebben een verassing voor je; de koolraap-tagliatelle uit ons recept hebben wij kant en klaar ingekocht bij de Albert Heijn. Je hoeft de koolraap dus niet zelf te ontleden 😉
Je vraagt je misschien af wat koolraap precies is. of sterker nog, je hebt er nog nooit van gehoord. Koolraap is een plant uit de koolfamilie en is een typische wintergroente. Koolraap heeft een radijzige, frisse, zoete smaak. Je kan met deze groente alle kanten op maar wordt vaak gestoofd of verwerkt in een stamppot.
Vandaag delen wij deze bijzondere gezonde tagliatelle met kip en spinazie met iedereen die vanavond écht gezond wilt eten.
Afvallen met dit recept?
JA! Dit pastagerecht is arm aan snelle koolhydraten, rijk aan eiwitten, calcium, vitamine en mineralen. En geeft je bovendien een verzadigd gevoel voor de rest van de avond. Geen jojo effect dus.
We hoeven je dus niet nog eens te benadrukken dat deze tagliatelle supergezond is?
Wij zijn van mening dat gezond óók lekker moet zijn. Daarom kunnen wij je alvast wel verklappen dat dit gezonde pastarecept hemels lekker smaakt.
Wij willen jullie veel succes en kookplezier wensen.
Laat je reactie achter en laat ons weten wat je van dit recept vond?
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de kipfilet in blokjes/reepjes en bak deze gaar in een wokpan. |
2
Klaar
|
Voeg de spinazie, pijnboompitten en cherrytomaatjes toe, wok deze 3 minuutjes mee. |
3
Klaar
|
Breng op smaak met oregano kruiden en 1,5 eetlepel pesto. |
4
Klaar
|
Doe de koolraap tagliatelle in een kom, voeg hier ook wat kruiden en pesto aan toe, roer even goed door. |
5
Klaar
|
Pak een ovenschaal en vet deze licht in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden. |
6
Klaar
|
Vul de onderste laag van de ovenschaal af met de gekruide koolraap tagliatelle. |
7
Klaar
|
Daarboven op het kip-spinazie-mengsel. |
8
Klaar
|
Voeg nog wat schijfjes mozzarella toe. |
9
Klaar
|
Plaats de ovenschaal voor 6-8 minuten in de oven en je gerecht is klaar! |