Tiramisu met likeur 43

0 0
Tiramisu met likeur 43

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
70 ml Verse Slagroom
40 gram Basterdsuiker
2 Scharreleieren
250 gram Mascarpone
4 eetlepels Likeur 43
125 ml Koude Espresso
90 gram Lange Vingers
1 eetlepel cacaopoeder
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    Tiramisu met likeur 43?! Hmmm..

    Afgelopen weekend hebben wij onze gasten verwend met een heerlijk Italiaans dessert: Tiramisu.
    Wij hebben aan dit traditionele receptje een verrassende Spaanse twist gegeven: Licor 43. Ja, dat mierzoete maar oh zo lekkere likeurtje.

    Voor iedereen die zich bezig houdt met afvallen of diëten: als we kijken naar de ingrediënten van deze superieure tiramisu met likeur 43, is hier ongetwijfeld sprake van een CHEAT-RECEPT!

    In onze strijd tegen overtollige kilo’s kennen we vaak moeilijke momenten. We moeten als het ware ‘nee’ leren zeggen tegen verleidingen.
    Natuurlijk hoef je niet elke verleiding te kunnen weerstaan en daarom delen wij dit zalige recept met jou.

    Maximaal genieten! 🙂 

    Met tiramisu valt eindeloos te variëren. Op internet vinden we dan ook veel recepten van dit dessert.
    Wij zijn ervan overtuigd dat jij dit recept gaat onthouden voor de rest van je leven.
    Echt waar? Proef maar!

    Dit recept liever zonder slagroom en suiker? Vervang de slagroom voor melk, en de suiker voor zoetstof. Voor de echte ‘Die-Hards’ onder ons! 😉

    tiramisu met likeur

    Stappen

    1
    Klaar

    Stap 1

    Zet 150 ml Espresso en laat deze goed afkoelen in een diep bord.

    2
    Klaar

    Stap 2

    Pak een kom en klop de slagroom en 10 gram basterdsuiker stijf met een mixer.

    3
    Klaar

    Stap 3

    Pak een andere kom, splits de eieren en klop de eierdooiers met de overige 30 gram basterdsuiker en 2 eetlepels likeur 43 in ongeveer 3-4 minuten tot één mengsel.
    Meng gelijkmatig de mascarpone door het eidooiermengsel met een spatel.

    4
    Klaar

    Stap 4

    Voeg de slagroom uit de andere kom toe bij het mengsel.

    5
    Klaar

    Stap 5

    Voeg 2 eetlepels likeur 43 toe aan de afgekoelde espresso.

    6
    Klaar

    Stap 6

    Doop de helft van de lange vingers in de espresso en leg deze op de bodem van een schaal.

    7
    Klaar

    Stap 7

    Boven op de lange vingers verdeel je de helft van het mascarpone-mengsel gelijkmatig.

    8
    Klaar

    Stap 8

    Herhaal stap 6 & 7.

    9
    Klaar

    Stap 9

    Zeef tot slot 1 eetlepel cacaopoeder over het geheel.

    10
    Klaar

    Stap 10

    Laat de tiramisu een ruime tijd in de koelkast opstijven. (minimaal 4 uur, liefst 12 tot 15 uur)

    pastasalade parmaham mozzarella perzik
    vorige
    Koude pastasalade met Parmaham, mozzarella en perzik.
    smoothie Açai-bowl
    volgende
    Smoothie Açai-bowl met rode vruchten en banaan
    pastasalade parmaham mozzarella perzik
    vorige
    Koude pastasalade met Parmaham, mozzarella en perzik.
    smoothie Açai-bowl
    volgende
    Smoothie Açai-bowl met rode vruchten en banaan