Ingrediënten
-
70 ml Verse Slagroom
-
40 gram Basterdsuiker
-
2 Scharreleieren
-
250 gram Mascarpone
-
4 eetlepels Likeur 43
-
125 ml Koude Espresso
-
90 gram Lange Vingers
-
1 eetlepel cacaopoeder
Wat kan je verwachten
Tiramisu met likeur 43?! Hmmm..
Afgelopen weekend hebben wij onze gasten verwend met een heerlijk Italiaans dessert: Tiramisu.
Wij hebben aan dit traditionele receptje een verrassende Spaanse twist gegeven: Licor 43. Ja, dat mierzoete maar oh zo lekkere likeurtje.
Voor iedereen die zich bezig houdt met afvallen of diëten: als we kijken naar de ingrediënten van deze superieure tiramisu met likeur 43, is hier ongetwijfeld sprake van een CHEAT-RECEPT!
In onze strijd tegen overtollige kilo’s kennen we vaak moeilijke momenten. We moeten als het ware ‘nee’ leren zeggen tegen verleidingen.
Natuurlijk hoef je niet elke verleiding te kunnen weerstaan en daarom delen wij dit zalige recept met jou.
Maximaal genieten! 🙂
Met tiramisu valt eindeloos te variëren. Op internet vinden we dan ook veel recepten van dit dessert.
Wij zijn ervan overtuigd dat jij dit recept gaat onthouden voor de rest van je leven.
Echt waar? Proef maar!
Dit recept liever zonder slagroom en suiker? Vervang de slagroom voor melk, en de suiker voor zoetstof. Voor de echte ‘Die-Hards’ onder ons! 😉
Stappen
1
Klaar
|
Stap 1Zet 150 ml Espresso en laat deze goed afkoelen in een diep bord. |
2
Klaar
|
Stap 2Pak een kom en klop de slagroom en 10 gram basterdsuiker stijf met een mixer. |
3
Klaar
|
Stap 3Pak een andere kom, splits de eieren en klop de eierdooiers met de overige 30 gram basterdsuiker en 2 eetlepels likeur 43 in ongeveer 3-4 minuten tot één mengsel. |
4
Klaar
|
Stap 4Voeg de slagroom uit de andere kom toe bij het mengsel. |
5
Klaar
|
Stap 5Voeg 2 eetlepels likeur 43 toe aan de afgekoelde espresso. |
6
Klaar
|
Stap 6Doop de helft van de lange vingers in de espresso en leg deze op de bodem van een schaal. |
7
Klaar
|
Stap 7Boven op de lange vingers verdeel je de helft van het mascarpone-mengsel gelijkmatig. |
8
Klaar
|
Stap 8Herhaal stap 6 & 7. |
9
Klaar
|
Stap 9Zeef tot slot 1 eetlepel cacaopoeder over het geheel. |
10
Klaar
|
Stap 10Laat de tiramisu een ruime tijd in de koelkast opstijven. (minimaal 4 uur, liefst 12 tot 15 uur) |