Ingrediënten
-
2 Zoete aardappels
-
1 klein blikje tonijn in water
-
1/2 Groene paprika
-
80 gram geraspte Mozarella
-
1 Tomaat
Wat kan je verwachten
We hebben niet stilgezeten deze zomer want het volgende bbq recept staat alweer voor je klaar: gepofte zoete aardappel met tonijn, tomaat en kaas. Dit exotische zomergerecht van zoete aardappel is speciaal ingericht voor iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding en verantwoord afvallen.
Graag vertellen we je meer over de ingrediënten die we gebruiken in dit recept. Waarom dit recept jou gaat helpen in je strijd naar een slanker lichaam. Slimme tips met betrekking tot boodschappen, bereiden en bewaren komen ook aan bod. Zo heb jij vanavond ook iets interessants te vertellen aan tafel 😉
Zoete aardappel informatie en weetjes
- Zoete aardappels behoren tot één van de belangrijkste voedingsgewassen ter wereld.
- Zoete aardappels komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Mexico) maar worden tegenwoordig over de hele wereld geteeld. (o.a. Azië, Afrika, Nieuw-Zeeland)
- De zoete aardappel wordt ook wel ‘bataat’ genoemd.
- Zoete aardappels hebben een warm klimaat nodig om optimaal te kunnen groeien.
- Zoete aardappels zijn géén familie van de gewone aardappels.
- Zoete aardappels bewaar je op een koele donkere plaats maar niet in de koelkast.
- Zoete aardappels zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten.
Ga ervoor!
Gezond eten is trending topic. We zoeken massaal op gezonde voeding, gezonde recepten, afvallen, dieetboeken en eetschema´s. We zijn daarna ook nog eens bereid om kapitalen uit te geven aan voedingscoaches, sportschoolabonnementen en afslankprogramma´s.
Het begint vaak met een goed voornemen en sommigen van ons ondernemen ook actie. Door meer te gaan bewegen en gezonder te eten kan je snel resultaat boeken. Dat is inmiddels wel een cliché geworden hé? 😉
Je goede voornemens en acties volhouden vragen om een flinke dosis doorzettingsvermogen, discipline, tijd en kennis. Helaas gaat het vaak mis en vallen we terug in onze oude gewoontes.
Het terugvallen in oude gewoontes is vaak een gevolg van negatieve ervaringen. Als het om afvallen en gezonder eten gaat horen we vaak dingen als:
- Ik heb last van hongergevoelens tijdens het afvallen
- Ik heb gebrek aan tijd om gezond eten te bereiden
- Ik ervaar dat gezondere maaltijden meer geld kosten
- Ik kan niet koken/Ik heb geen verstand van (gezonde) voeding
- Je legt jezelf te strenge regels op
Als jij jezelf herkent in één of meer van bovenstaande punten ben jij op deze website aan het juiste adres. We proberen onze recepten in te richten op een manier waarbij je kunt afvallen zonder hongergevoel.
We denken aan je portemonnee en aan je agenda. Onze recepten delen wij namelijk gratis met je.
De benodigde boodschappen pik je zo op in de supermarkt.
We doen ons best je interesse te wekken door je altijd iets leuks te vertellen over het recept.
En af en toe jezelf verwennen met iets minder gezonds?
Door middel van duidelijke bereidingswijze trakteer jij jezelf en je gezin eenvoudig op de lekkerste ontbijtjes, tussendoortjes, maaltijden en desserts.
Maak jezelf trots en ga ervoor! 🙂
Gepofte zoete aardappel met tonijn
Onze gepofte zoete aardappel met tonijn, tomaat, paprika en kaas is op diverse manieren te bereiden. In ons andere recept gepofte zoete aardappels met zalm hebben we je geleerd hoe te bereiden in de oven. Vandaag hebben we gekozen voor een bereiding op de barbecue.
De vulling
Weleens gehoord van ‘Tuna Melt’?
Het is een populair gerecht wat meestal geserveerd wordt op een broodje, pizza of pasta. Wij vulden er een aantal zoete aardappelen mee en ook dat was genieten kunnen we je vertellen 🙂
Tonijn is zelfs zo populair dat er sprake is van ‘overbevissing’. En hoewel tonijn perfect past bij een gezond voedingspatroon, doe je er goed aan deze vissoort met mate te consumeren.
Mocht je op zoek zijn naar een slank visgerecht voor op de bbq hoef je in ieder geval niet verder te zoeken. Dit gepofte zoete aardappel met tonijn recept gaat je namelijk heel blij maken. 🙂
Hoe maak je gepofte zoete aardappels?
Eerst was je de zoete aardappels en droogt deze vervolgens goed af met een theedoek. Prik er gaatjes in en smeer de zoete aardappels in met olijfolie. Rol de zoete aardappels in aluminiumfolie. Zorg dat de glimmende kant van de folie naar binnen zit, dit zorgt ervoor dat de aardappel goed warm wordt van binnen.
Plaats de zoete aardappels in een voorverwarmde oven van 240 graden voor 40-45 minuten.
Hartelijk dank
Voor je aandacht. Ga jij vanavond gepofte zoete aardappel met tonijn eten? Heel veel succes en eet smakelijk
Stappen
1
Klaar
|
Was de zoete aardappel en droog deze goed af met een theedoek. Prik er vervolgens gaatjes in en smeer de zoete aardappel in met olijfolie. Rol deze vervolgens in aluminiumfolie. Zorg dat de glimmende kant van de folie naar binnen zit, dit zorgt ervoor dat de aardappel goed warm wordt van binnen. |
2
Klaar
|
Plaats de zoete aardappels in een voorverwarmde oven van 240 graden voor 40-45 minuten. |
3
Klaar
|
Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. |
4
Klaar
|
Haal de zoete aardappels uit de oven en vouw de aluminiumfolie open, zorg er wel voor dat je de folies nog dicht kunt vouwen. |
5
Klaar
|
Snijd de zoete aardappels in de lengte open. Vul deze als eerst met de tonijn, vervolgens met de tomaat en groene paprika en als laatste strooi je de geraspte mozzarella eroverheen. Voeg eventueel zout en peper toe. |
6
Klaar
|
Vouw de aluminiumfolie weer goed dicht. Zet de zoete aardappels nog een keer in de oven voor +/- 15 minuten. |
7
Klaar
|
Haal de zoete aardappels uit de oven en laat deze nog +/- 5 minuten in de aluminiumfolie staan. |