Ingrediënten
-
1 eetlepel Cajunkruiden
-
200 gram Mager rundergehakt
-
1 blikje (150 gram) Kidneybonen
-
450 gram Zoete aardappel
-
Koriander
Wat kan je verwachten
Lieve mensen, vandaag gaan we een supergezonde Mexicaanse ovenschotel maken met gehakt, zoete aardappel, kidneybonen en specerijen. We gebruiken typisch Mexicaanse producten die in het Aztekenrijk van vroeger al veel gebruikt werden in de keuken.
De Mexicaanse keuken is voornamelijk gebaseerd op de Spaans-Azteekse keuken waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van chilipepers, mais, tomaten, bonen, aardappelen en tropisch fruit. Én natuurlijk: avocado’s! 😉
Daarnaast kent de Mexicaanse keuken een Texaanse Twist die is ontstaan toen Amerikaanse kolonisten in aanraking kwamen met de cultuur en eetgewoontes van de Mexicaanse bevolking. Typische ‘Tex-Mex’ gerechten zijn Chili Con Carne, Enchilladas en Taco’s. De Mexicaanse keuken is zeer uitgebreid en kent tientallen specialiteiten. Mexicaanse gerechten zijn over het algemeen pittig, kleurrijk, smaakvol en voedzaam. Precies wat wij belangrijk vinden 😉
Kies voor deze gezonde Mexicaanse ovenschotel omdat:
In ons recept gevulde zoete aardappel met zalm vertelden we je al dat zoete aardappels een gezonde & voedzame keuze zijn als je graag wilt afvallen.
De aanwezigheid van complexe koolhydraten en gezonde voedingsvezels helpen je bij afvallen zonder hongergevoel. Daarnaast zijn de ‘Bataten’ rijk aan vitamines en antioxidanten.
Een prima basis voor onze gezonde Mexicaanse ovenschotel dus. 😉
Kies voor vers mager gehakt. We brengen de ovenschotel op smaak met Cajun-specerijen. Zure room en guacamole on the side 😉
Over de kidneybonen:
- De kidneybonen zorgen voor een flinke portie eiwitten en ijzer.
- Kidneybonen staan in de top-5 van meest gezonde peulvruchten.
- Kidneybonen zorgen voor een verzadigd gevoel en worden vaak ingezet als vleesvervanger.
Ovenschotel? Dat is tijdswinst!
Druk? Het ideale aan ovenschotels is de eenvoudige bereiding. Je verricht wat voorbereidende werkzaamheden, vult de ovenschaal. Die is vervolgens meteen klaar om in de oven te schuiven voor een x-aantal minuten. Jij kan ondertussen gewoon aan de gang met andere klusjes
Buen Provecho
Ervaar de kracht van deze heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Eenvoudig, snel en gezond inclusief naarbedgaanzonderhonger 🙂 Liken, Delen & reageren = hartstikke lief!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingLaat de kidneybonen goed uitlekken in een vergiet of zeef. |
2
Klaar
|
Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg hier de cajun kruiden aan toe. Roer dit even goed door. |
3
Klaar
|
Snijd de zoete aardappel in kleine partjes of blokjes. |
4
Klaar
|
BouwenNeem een ovenschaal. Leg als eerste de zoete aardappel onderin de schaal. Voeg daarna de kidneybonen toe en verspreid als laatste het gehakt eroverheen. |
5
Klaar
|
BakkenPlaats de ovenschaal in een voorverwarmde over van +/- 220 graden voor 15-20 minuten. |
6
Klaar
|
ServerenSnijd als laatste de koriander in kleine stukjes en strooi dit over de ovenschotel. EET SMAKELIJK! |