Zelf Pindasaus Maken
Dat kan Jij Makkelijk zelf met dit ultieme recept!

0 0
Zelf Pindasaus Maken

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
1 scheutje Ketjap
0,5 theelepel Uienpoeder
0,5 theelepel Paprikapoeder
0,5 theelepel Knoflookpoeder
0,5 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Sambal
150 ml Water
5 eetlepels (100%) Pindakaas
1 eetlepel Honing
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    Wil jij zelf pindasaus maken? Pimp jouw zelfgemaakte nasi goreng en BBQ satéspiesjes met de lekkerste pindasaus die je ooit geproefd hebt.
    Jij hoeft geen kant-en-klare satésaus meer te kopen want het meest fantastische voordeel van dit recept is: pindasaus maken is makkelijk!

    Hoe? Dat lees je in dit bericht 🙂

    Pindasaus of Satésaus?

    Misschien een lullig discussiepunt.

    Laten we vooropstellen: In Nederland zien we pindasaus en satésaus als hetzelfde product. Om antwoord te geven op bovenstaande stelling gaan we naar het land waar pindasaus haar oorsprong kent: Indonesië.

    De Indische keuken staat bekend om het uitgebreide aanbod aan saté/satay. Spiesjes van gemarineerde kip, varken of bijvoorbeeld geit. De verschillende soorten saté worden geserveerd met een bijhorende satésaus.

    De satésaus die in Nederland zo populair is wordt gemaakt van verse pinda’s of 100% pindakaas.
    (Vandaar de naam ‘Pindasaus’)
    We eten satésaus voornamelijk bij nasi goreng, bami goreng, kipsaté, varkenssaté, BBQ en gourmet.

    Indische satésaus kent dus meer stijlen en varianten. Het is afhankelijk van welke soort satéstokjes geserveerd worden.

    Daarom zeggen we maar: vandaag maken we een ‘satésaus’ op basis van pinda’s/pindakaas die we ‘Pindasaus’ noemen.

    pindasaus maken zelf

    zelf pindasaus maken

    Pindasaus bewaren

    Je bewaart je zelfgemaakte pindasaus makkelijk een paar dagen in de koelkast. Let wel op want pindasaus dikt verder in.
    Je zal dus naar de structuur moeten kijken en zo nodig een scheutje water toevoegen.

    Pindasaus invriezen is ook een goed plan. Een grote pan pindasaus maken is een slim idee als jij regelmatig de BBQ aansteekt.
    Portioneer de pindasaus in bakjes of zakjes.
    Je kunt prima pindasaus invriezen  en tot 3 maanden bewaren.

    Ben je klaar voor: Zelf Pindasaus maken

    Haal snel je boodschapjes in huis en verrijk je kookkunsten met deze smakelijke pindasaus. Perfect voor bij de BBQ of gourmet. Of geef je Nasi goreng een lekkere twist 😉

    • Laat je een reactie achter?
    • Deel je dit recept met je familie en vrienden? 🙂
    • Kom je nog eens terug om één van onze andere recepten te proberen?
    • Succes, eet smakelijk en graag tot de volgende keer

    Stappen

    1
    Klaar

    Breng alle ingrediënten al roerende aan de kook in een pan.

    2
    Klaar

    Voeg de pindakaas toe.
    Blijf goed doorroeren.

    3
    Klaar

    Bepaal voor jezelf of je de structuur fijn vind.
    Als de saus te dik is voeg je extra water toe.
    Als de saus te dun is voeg je extra pindakaas toe.
    Eet smakelijk!

    Kipsate bbq marinade
    vorige
    Kipsaté voor op de BBQ
    Mexicaanse ovenschotel gehakt kidneybonen zoete aardappelgehakt zoete aardappel kidneybonen
    volgende
    Mexicaanse Ovenschotel Gehakt, Zoete Aardappel & Kidneybonen
    Kipsate bbq marinade
    vorige
    Kipsaté voor op de BBQ
    Mexicaanse ovenschotel gehakt kidneybonen zoete aardappelgehakt zoete aardappel kidneybonen
    volgende
    Mexicaanse Ovenschotel Gehakt, Zoete Aardappel & Kidneybonen