Zelf Gezonde Nasi Goreng maken
binnen 30 minuten en 6 simpele stappen

0 0
Zelf Gezonde Nasi Goreng maken

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
150 gram Zilvervliesrijst
150 gram Kipfilet
2 stuks Eieren
350 gram Nasi Groente
1 eetlepel Pindakaas
0,3 blokje Kippenbouillon
1 eetlepel Ketjap
1 teentje Knoflook
2 theelepels Sambal
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    Vandaag in de spotlights: Jij gaat zelf gezonde Nasi Goreng maken 🙂

    Afgelopen week zijn we druk geweest met allerlei ingrediënten om een traditionele Nasi Goreng in afslank-style te ontwikkelen. Jawel, speciaal voor jou 🙂

    We hebben heel goed nieuws voor iedereen die van deze dagelijkse pot houdt: dit authentieke recept gaat gegarandeerd in de smaak vallen!

    Snelle feitjes over Nasi Goreng

    Even de algemene kennis van je tafelgenoten uitbreiden? Jij kan ze vanavond het volgende vertellen:

    • ‘Nasi Goreng’ betekent ‘Gebakken Rijst’.
    • We kennen Nasi uit landen als Indonesie, Thailand, India, Suriname, China, Maleisië en Japan.
    • Nasi is een wok gerecht.
    • Veel mensen gebruiken witte rijst maar wij geven de voorkeur aan zilvervliesrijst zodat jij kan afvallen zonder hongergevoel.
    • Zelf gezonde Nasi Goreng maken is een fluitje van een cent met dit recept.
    • Nasi kent veel verschillende stijlen.
      Denk aan Nasi Goreng ikan asin (gezouten vis), Nasi Goreng djawa (met paprikakruiden), Nasi goreng kambing (geit).

    Groenten & Bijgerechten

    Nasi Goreng  is van origine een wok gerecht waarbij rijst gebakken wordt met groenten, kruiden, vlees, vis en of ei.

    Om een gezonde en voedzame Nasi goreng te maken is het belangrijk dat je gerecht genoeg voedingsvezels en eiwitten bevat.

    Welke rijst moet ik kiezen om zelf gezonde nasi goreng te maken?

    Om je gerecht vezelrijk te maken kies je voor zilvervliesrijst.
    Voor een koolhydraatarme Nasi goreng kies je voor bloemkoolrijst of witte kool rijst.

    En welke groenten kan ik gebruiken?

    Kijk wat je hebt liggen in de koelkast en vul indien nodig aan met verse groenten die je lekker vind.

    Prei, aubergine en peultjes zou bijvoorbeeld een gezonde en lekkere combinatie zijn 😉

    Of neem wat verse taugé en spitskool mee, fris en knapperig.

    Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten om je Nasi zo lekker mogelijk te maken!

    Bijgerechten

    • Kip- of varkenssaté,
    • rendang,
    • biefstuk,
    • scampis/gambas,
    • gebakken omelet,
    • salade op zuur.

    Vegetarische gezonde Nasi goreng maken?

    Voor vegetariërs zijn er ook tal van mogelijkheden om jouw Nasi Goreng vorm te geven. Probeer die essentiële eiwitten te halen uit extra groenten zoals bonen, paksoi, spinazie of broccoli.

    Ook het aanbod aan imitatievlees stijgt enorm dus als je de biologische kipfilet vervangt door vegetarische kipstukjes kan ook jij 100% genieten van het recept op deze pagina!

    Verantwoord afvallen met deze gezonde Nasi Goreng?!

    Vanaf vandaag heb jij de mogelijkheid om een gezonde Nasi Goreng te serveren zonder zakje of pakje. Puur natuur en boordevol groenten, eiwitten, vitamines en mineralen!

    Dit recept is perfect afgestemd op onze doelgroep.
    Namelijk allen die:

    • Verantwoord willen afvallen zonder hongergevoel.
    • Gezond willen koken en eten.
    • Slechte eetgewoontes willen doorbreken.
    • Lichaamsvet willen verbanden.
    • Gerechten willen serveren met WAUW-gevoel.
    • Trots wil zijn op zichzelf door verbluffende resultaten te boeken.

    gezonde nasi goreng maken

    zelf gezonde nasi goreng maken

    Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?

    Voel je vrij om dit recept te delen met al je vrienden. Ook vinden we het erg leuk om reacties te ontvangen op onze recepten. Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?

    Stappen

    1
    Klaar

    Voorbereiden

    1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking

    2. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer licht met bijvoorbeeld Verstegen kipkruiden of maak een mix van bijvoorbeeld ketjap met kerriepoeder, knoflookpoeder en sambal

    3. Maak een omelet: klop 2 eitjes goed door elkaar met wat peper en zout. Bak deze in een koekenpan.
    Als de omelet klaar is snijd deze dan in dunne reepjes

    4. Snijd de ham in kleine stukjes.

    5. Snijd de groente (als je een gesneden zakje hebt gekocht is dit natuurlijk niet nodig)

    2
    Klaar

    Bereiding

    Neem een wokpan met en beetje olie, gesnipperd uitje en een teentje knoflook.
    Fruit de ui en bak de kip gaar in de pan.

    Voeg toe bij de kip:
    nasi groenten,
    gesneden omelet,
    gesneden plakjes ham,
    kippenbouillon met een scheutje water,
    pindakaas

    Roer alles goed door elkaar.

    3
    Klaar

    Voeg tot slot de gekookte zilvervliesrijst toe aan de wok pan met alle ingrediënten.

    Tip: serveer de nasi met kroepoek en gedroogde uitjes er bij!

    Eet Smakelijk!

    Tagliatelle Garnalen in roomsaus spinazie
    vorige
    Tagliatelle Garnalen in Roomsaus
    blini's met geitenkaas
    volgende
    Russische blini’s met geitenkaas en walnoten
    Tagliatelle Garnalen in roomsaus spinazie
    vorige
    Tagliatelle Garnalen in Roomsaus
    blini's met geitenkaas
    volgende
    Russische blini’s met geitenkaas en walnoten