Ingrediënten
-
4 Paprika’s (kleur naar keuze)
-
200 gram Mager rundergehakt
-
1/2 Courgette
-
400 gram Tomatenblokjes
-
1 Klein blikje tomatenpuree
-
1 Ui (gesnipperd)
-
100 ml Runderbouillon
-
50 gram Pancetta
-
1 Winterpeen
-
125 gram Crème fraîche
-
100 gram Geraspte kaas 30+
-
2 Teentjes knoflook
-
2 theelepels Pesto
-
Oregano
-
Peper en Zout
Wat kan je verwachten
Ga jij vanavond gevulde paprika uit de oven maken?
Gebruik dan dit exclusieve afslank recept voor gegarandeerd succes!
Heerlijke verse paprika’s gevuld met courgette lasagne en zure room.
Vezelrijk, koolhydraatarm en 100% smaakvol.
Dit bijzondere ‘2 in 1 recept’ gaat onderdeel uitmaken van jouw dagelijkse pot, dat is een belofte.
Dit kan jij je gezelschap vanavond vertellen over dit recept.
Voordat jij deze grandioze gevulde paprika uit de oven gaat maken, zorgen wij er eerst even voor dat je vanavond ook wat leuks te vertellen hebt aan tafel. 🙂
- Paprika’s zijn omstreeks het jaar 1500 door Spanje naar Europa gebracht. Via Portugal en Italië vond de paprika haar weg door de rest van Europa.
- Inmiddels kennen we paprika’s in veel verschillende kleuren en vormen. (oranje, geel, rood, groen, vierkant, langwerpig, zoet, pittig en kruidig).
- In de maanden januari en februari importeren we onze paprika’s uit landen die rond de middellandse zee liggen. De rest van het jaar kweekt Nederland haar paprika’s in kassen. De paprikaplant heeft behoefte aan zonlicht (en warmte) om optimaal te kunnen groeien.
- Er zijn een aantal positieve effecten die paprika’s, ongeacht kleur of vorm, gemeen hebben. Zo bevatten paprika’s bijvoorbeeld weinig calorieën en zijn arm aan koolhydraten. Niet geheel onbelangrijk als je wilt afvallen.
- Deze krachtige vruchtgroente bezit een hoog vitamine C gehalte en bevat veel vezels.
- Een ander positief kenmerk aan paprika is haar enorme veelzijdigheid. Je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op. Ook qua bereiding zijn er enorm veel mogelijkheden.
- Wist je dat? Paprika’s met 3 bollingen aan de onderkant zijn vrouwelijk en paprika’s met 4 bollingen mannelijk.
Het recept van vandaag: gevulde paprika uit de oven
Zo hebben wij vandaag gekozen voor deze ongekend populaire gevulde paprika’s. Het internet staat vol met tientallen recepten voor gevulde paprika’s. En ook wat de vulling betreft: je kunt hier werkelijk waar alle kanten mee op. Denk aan:
- Vegetarisch
- Kip en rijst
- Grieks
- Geitenkaas en noten
- Tonijn en tomaat
- Pasta
Wij presenteren je vandaag een vulling van Courgette lasagne met zelfgemaakte Bolognese saus (die je misschien al kent uit ons exclusieve recept Courgette Spaghetti Bolognese) en zure room. Een zeer smakelijk en rijkelijk gevuld gerecht zodat jij kilo’s kan afvallen zonder hongergevoel!
Wat is nou de truc om je dieet vol te houden? Hoe zorg jij ervoor dat je langdurig afslankresultaat behaalt? Dat doe je simpelweg door je goede plannen om te zetten in structureel gedrag.
(Gezonder eten, ongezonde producten laten liggen, meer bewegen etc.)
Hoe Afslankreceptengids.nl jou daarbij wilt helpen?
Wij doen ons uiterste best om de meest gezonde maar ook verrukkelijke, smaakvolle, betoverende, exclusieve, krachtige en uitgebalanceerde recepten met jou te delen.
Recepten die gekenmerkt worden door gezonde voedingsstoffen en weinig lege calorieën.
Recepten die jij gaat onthouden.
En recepten die ook zeer zeker gewaardeerd zullen gaan worden door je geliefden.
We zijn ervan overtuigd dat afvallen op lange termijn meer kans van slagen heeft als jij gaat genieten van het koken, proeven en presenteren van de meest lekkere huisgemaakte gerechtjes die wij met trots delen op ons platform.
Voor nu willen we je succes wensen met het bereiden van onze gevulde paprika uit de oven. Wij vinden het altijd erg leuk als jij jouw ervaring met ons en andere lezers deelt. We nodigen je daarom van harte uit je reactie achter te laten. We zijn snel weer bij je terug met een nieuw afslank recept.
xxx
Stappen
1
Klaar
|
Was de paprika’s, snijd paprika’s door op 2 cm van steelaanzet. |
2
Klaar
|
Fruit de ui in een koekenpan met een beetje olie en voeg het gehakt toe. |
3
Klaar
|
Snijd de winterpeen in dunne reepjes en voeg toe bij het gehakt. |
4
Klaar
|
Snijd met een kaasschaaf dunne plakjes courgette. |
5
Klaar
|
Het vullen van de paprika’s |
6
Klaar
|
Doe vervolgens nog een laagje gehaktmengsel bovenop de courgette, en daarop weer een theelepel crème fraîche. leg hier ook weer 2/3 laagjes courgetteplakjes op. |
7
Klaar
|
Herhaal stap 5 & 6 met alle paprika’s. |
8
Klaar
|
Als laatste bestrooi je de paprika’s met geraspte kaas. |
9
Klaar
|
Het bakken van de paprika'sVerwarm de oven voor op 220 graden. Zet de paprika’s met de kopjes op een bakplaat en bak deze 15/20 minuten. |