Limoncello Cheesecake
Cosí Delizioso

0 0
Limoncello Cheesecake

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

300 gram Cantuccini koekjes
150 gram Roomboter
300 gram Monchou
125 gram Suiker
1 zakje Klopfix
125 ml Slagroom
50 gram Suiker
2 eetlepels Ctiroensap
5 eetlepels Limoncello
100 gram Pure chocolade
100 gram Gemengde noten
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    (CHEATRECEPT) – Beter dan dit gaat het niet worden, probeer nu deze exclusieve Limoncello Cheesecake zonder oven op dagen dat jij lekker even buiten je boekje mag treden!

    Wij hebben dit recept speciaal voor jou ontwikkeld. Waarom? Als jij al enige tijd bezig bent met afvallen zal je zeker gemerkt hebben dat het een zwaar proces is. Zeker als jij je dieet wilt volhouden op lange termijn raden wij je aan een structurele ‘junkie-dag’ in te plannen. Het werkt zeer stimulerend.

    Op deze cheat-dag móet jij in principe niets en mag je heel veel. Probeer dan ook écht te genieten van de (ongezondere) dingen die je eet.  Om je op weg te helpen willen wij je verrassen met dit bijzondere recept.

    Wat is Cheesecake?

    Naar verluidt ligt de herkomst rondom het gerecht Cheesecake in het Oude Griekenland. Tijdens de eerste editie van de Olympische Spelen was de Cheesecake (een zoete kaastaart met een bodem van koekkruimels) één van de vele luxe & zoete traktaties.

    Inmiddels is het  recept wereldberoemd en hebben diverse landen haar eigen ‘Cheesecake-recept’ ontwikkeld. Zo kennen we natuurlijk de bekende New York Cheesecake uit de Verenigde Staten. Onze oosterburen zijn dol op Kasenkuchen. En wij houden van kwarktaarten. (al zijn kwark en roomkaas natuurlijk niet hetzelfde ;))

    Het grootste voordeel aan Cheesecakes is dat ze kinderlijk eenvoudig zelf te maken zijn in allerlei varianten. Het enige wat jij nodig hebt is een springvorm, handmixer en de benodigde ingrediënten.

    limoncello cheesecake zonder oven

    Limoncello – Cosí Delizioso

    Deze frisse luchtige citroentaart van roomkaas bevat een wereldberoemd likeurtje: Limoncello.

    Limoncello kennen we als een knalgele Zuid-Italiaanse likeur met citroensmaak. De drank bevat een hoog alcoholpercentage (30%-35%) en geniet een beschermde status. Officieel mag de likeur alleen aangeduid worden als ‘Limoncello’ als de verwerkte citroenen in de drank afkomstig zijn uit de omgeving van Sorrento of Amalfi. Limoncello wordt zeer koud geserveerd en daarom bewaren veel Italianen hun flessen Limoncello in de vriezer. De likeur wordt veelal gebruikt in cocktails maar wordt bijvoorbeeld ook ingezet als dressing voor een salade. Óf we gebruiken dit lekkere citroendrankje gewoon in onze taart, haha!

    De bodem van onze Cheesecake Limoncello wordt gemaakt van gestampte Cantuccini koekjes. Gemengd met een smeuïge roomboter zorgen de klassieke Cantuccini koekjes voor een stevige fundering.

    Om een Cheesecake te maken gebruik je voor de vulling een soort roomkaas. Denk bijvoorbeeld aan:

    • Monchou
    • Ricotta
    • Mascarpone
    • Een andere soort roomkaas bv. Philadelphia

    limoncello cheesecake zonder oven

    Cheesecake zonder oven of toch met?

    Om de Cheesecake zonder oven op de juiste structuur te brengen gebruik je klopfix, slagroom, suiker en een handmixer. De koelkast doet de rest.

    Als jij een Cheesecake met oven wilt maken zorgen losgeklopte eieren (door het mengsel) voor de structuur tijdens het bakken.

    Om je Cheesecake op smaak te brengen gebruik je ingrediënten die je lekker vind zoals fruit, noten en chocolade.

    • Serveer deze Cheesecake Limoncello tijdens feestelijke gelegenheden voor veel blije gezichten.
    • Of trakteer jezelf op een betoverend dessert.
    • Of toch als gebakje bij de koffie?

    Waar of wanneer jij deze heerlijke citroentaart met likeur gaat nuttigen is nog de vraag maar wat wij wel zeker weten: Jij gaat hiervan genieten!

    Alvast bedankt voor het lezen, liken, delen en bereiden van dit recept. Wij horen graag of het allemaal gelukt is. Laat je een berichtje achter? xxx

    Stappen

    1
    Klaar

    Maak de bodem:

    Maal de Cantuccini koekjes in een blender. Smelt de roomboter in een pannetje op middelhoog vuur.
    Wanneer de boter helemaal is gesmolten voeg je de cantuccini-kruimels erbij en roer het goed door.

    2
    Klaar

    Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en laat afkoelen (niet in de koelkast).

    3
    Klaar

    Maak de vulling:

    Doe de monchou, 120 gram suiker, klopfix, citroensap, 50 gram van de geraspte chocolade en de Limoncello in een grote kom.
    Mix alles door elkaar met een handmixer tot het mooi egaal is.

    4
    Klaar

    Meng in een andere kom de slagroom en 50 gram suiker tot de slagroom goed is opgeklopt.

    5
    Klaar

    Spatel rustig de slagroom door het monchou-mengsel.
    Let op! Doe dit niet te lang, anders heb je kans dat de slagroom gaat schiften.

    6
    Klaar

    Laat de taart +/- 2 uur opstijven in de koelkast.

    7
    Klaar

    Garneren en serveren:

    Verdeel de andere geraspte chocola en de noten over de taart.

    8
    Klaar

    Eet smakelijk!!!

    gevulde paprika uit de oven
    vorige
    Gevulde paprika uit de oven
    meloen met ham in een glaasje
    volgende
    Meloen met ham in een glaasje
    gevulde paprika uit de oven
    vorige
    Gevulde paprika uit de oven
    meloen met ham in een glaasje
    volgende
    Meloen met ham in een glaasje
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here