• Home
  • Recepten
  • Gebakken sliptong met citroensap en gesmolten kruidenboter

Gebakken sliptong met citroensap en gesmolten kruidenboter

0 0
Gebakken sliptong met citroensap en gesmolten kruidenboter

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Wijzig aantal porties:
1 Grote Sliptong
2 theelepels Kruidenboter
1 partje Citroen
2 theelepels Kokosolie

Ingrediënten

Wat kan je verwachten

Delen

Vandaag aandacht voor een ‘puur-natuur-product’ wat jij in een handomdraai op tafel zet. Gebakken sliptong bezit van nature al een heerlijke smaak dus hebben wij het aantal toevoegingen beperkt gehouden.

Vanavond zit jij te genieten van een heerlijk gebakken platvisje waarbij jij enkel kruidenboter, peper, zout en citroen nodig zal gaan hebben.

Voordat wij je gaan vertellen hoe je dit recept kunt gaan bereiden willen je eerst wat meer vertellen over sliptong. Tong is een familielid van de bruin gevlekte platvis. Denk hierbij ook aan soorten als Tarbot, Schol en Zeeduivel. Sliptong is de kleinste soort (130 a 150 gram).

Gebakken sliptong is zeer geliefd onder de visliefhebbers en is op zijn best tussen juni en januari. Sliptongen dienen schoongemaakt en gefileerd te worden, vraag of ze dit bij de visboer voor je willen doen.

Je kunt sliptong bakken of grillen/roken in de oven.

Sliptong bewaren?
– Je kunt verse sliptong 2 dagen bewaren in de koelkast.
– Ook de vriezer is een optie als jij je aangekochte sliptongen pas over een tijdje wilt opeten.

gebakken sliptong recept

Deze in kruidenboter gebakken sliptong is zeer makkelijk te bereiden en dient in combinatie met wat groenten of een salade als volwaardige maaltijd. Eenvoudig, snel en onweerstaanbaar lekker! En nu snel aan de slag.

Stappen

1
Klaar

Verhit 2 eetlepels olie in een pan.

2
Klaar

Leg de sliptong in de pan en bak even licht aan.

3
Klaar

Vervolgens besmeer je de sliptong met 1 theelepel kruidenboter. Bak de sliptong goudbruin aan beide kanten. Wees voorzichtig met omdraaien naarmate de vis gaar word,

4
Klaar

Serveer de sliptong op een bord, gegarneerd met een theelepel kruidenboter, citroensap en een snufje peper, zout
Eet smakelijk!

maaltijdsalade biefstukreepjes
vorige
Maaltijdsalade Biefstukreepjes Teriyaki
Gezonde bananenpannenkoekjes recept
volgende
Gezonde bananenpannenkoekjes met pure chocolade, havermout en cranberrycompote
maaltijdsalade biefstukreepjes
vorige
Maaltijdsalade Biefstukreepjes Teriyaki
Gezonde bananenpannenkoekjes recept
volgende
Gezonde bananenpannenkoekjes met pure chocolade, havermout en cranberrycompote