Ingrediënten
-
60 gram Havermout
-
2 stuks Bananen
-
2 stuks Eieren
-
1 scheutje Melk
-
Cacaopoeder
-
100 gram Cranberries (diepvries)
-
2 theelepels Honing
-
Olie
Wat kan je verwachten
Op zoek naar een recept voor heerlijk gezonde bananenpannenkoekjes?
Dit recept voldoet aan al jouw wensen met betrekking tot gezond, snel en lekker ontbijten, dat beloven wij!
Waarom kiezen voor dit recept?
Kies voor havermout als energiebron vanwege de vele gezondheidsvoordelen:
- Rijk aan complexe koolhydraten. Leveren langer energie en een verzadigd gevoel.
- Rijk aan eiwitten.
- Rijk aan mineralen & Vitamine B.
- Cholesterol verlagende werking.
- Eindeloos variëren.
Style & Design jouw Gezonde bananenpannenkoekjes
Wij snappen als geen ander dat havermout het op smaakfactor niet gaat winnen van bijvoorbeeld een roomboter croissantje of saucijzenbroodje.
Gelukkig zijn er oneindig veel mogelijkheden met havermout.
Zo wordt havermout vaak gebruikt in smoothies, yoghurtontbijtjes, taarten en pap.
Ook vinden we havermout in muesli en granola terug.
Met havermout als basis kan je jouw ontbijt, lunch of tussendoortje makkelijk vormgeven met producten die jij lekker vind.
Maar kijk wel uit..
Een veelgemaakte fout met het pimpen van je havermoutontbijt is het overmatig toevoegen van ongezonde producten.
Een theelepeltje chocoladevlokken door een schaaltje havermoutpap wordt al snel 2 eetlepels.
Zorg voor een krachtig maar gezond ontbijt waar jij de rest van de dag profiteert!
Noem dan eens wat krachtige toevoegingen?
- Vers/Diepvriesfruit zoals; appel, blauwe bessen, frambozen, bramen, cranberry’s.
- Noten
- Kokos
- Griekse yoghurt
- Avocado
- Bieten
- Limoen
- Honing
- Hüttenkäse
Mini-Massaproductie!
We raden je aan om op een gepland tijdstip een veelvoud van deze pannenkoekjes te maken zodat jij meerdere dagen kunt genieten van je eigengemaakte superfoods. Je kan de havermout-bananenpannenkoeken, ingewikkeld in folie, gedurende 2 dagen in de koelkast bewaren. En tot wel enkele weken in de vriezer.
Geen tijd – Geen Trek in de ochtend? Take them with you!
Heb jij door drukte ’s Ochtends geen tijd om te ontbijten? Of heb jij nog geen trek als je net wakker bent? Geen probleem, deze gezonde bananenpannenkoekjes zijn ideaal om mee te nemen en onderweg op te eten.
Graag willen wij nu eerst deze veelzijdige & gezonde bananenpannenkoekjes van havermout aan jullie voorstellen.
Stappen
1
Klaar
|
Maak het beslagMix de banaan, havermout, chocoladerasp, eieren en een klein scheutje melk tot een mooi beslag. |
2
Klaar
|
Bak de bananenpannenkoekjesBak in een koekenpan kleine pannenkoekjes op middelhoog vuur. |
3
Klaar
|
Maak je fruitsaus.In ons recept gebruiken we diepvriescranberries. Verhit de cranberries in een steelpannetje met een klein scheutje kokosolie op laag vuur. |
4
Klaar
|
Garneren en Serveren |