• Home
  • Recepten
  • Gezonde bananenpannenkoekjes met pure chocolade, havermout en cranberrycompote

Gezonde bananenpannenkoekjes met pure chocolade, havermout en cranberrycompote

0 0
Gezonde bananenpannenkoekjes met pure chocolade, havermout en cranberrycompote

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

60 gram Havermout
2 stuks Bananen
2 stuks Eieren
1 scheutje Melk
Cacaopoeder
100 gram Cranberries (diepvries)
2 theelepels Honing
Olie

Ingrediënten

Wat kan je verwachten

Delen

Op zoek naar een recept voor heerlijk gezonde bananenpannenkoekjes?
Dit recept voldoet aan al jouw wensen met betrekking tot gezond, snel en lekker ontbijten, dat beloven wij!

Waarom kiezen voor dit recept?

Kies voor havermout als energiebron vanwege de vele gezondheidsvoordelen:

  • Rijk aan complexe koolhydraten. Leveren langer energie en een verzadigd gevoel.
  • Rijk aan eiwitten.
  • Rijk aan mineralen & Vitamine B.
  • Cholesterol verlagende werking.
  • Eindeloos variëren.

Style & Design jouw Gezonde bananenpannenkoekjes

Wij snappen als geen ander dat havermout het op smaakfactor niet gaat winnen van bijvoorbeeld een roomboter croissantje of saucijzenbroodje.

Gelukkig zijn er oneindig veel mogelijkheden met havermout.
Zo wordt havermout vaak gebruikt in smoothies, yoghurtontbijtjes, taarten en pap.
Ook vinden we havermout in muesli en granola terug.

Met havermout als basis kan je jouw ontbijt, lunch of tussendoortje makkelijk vormgeven met producten die jij lekker vind.

Maar kijk wel uit..

Een veelgemaakte fout met het pimpen van je havermoutontbijt is het overmatig toevoegen van ongezonde producten.
Een theelepeltje chocoladevlokken door een schaaltje havermoutpap wordt al snel 2 eetlepels.

Zorg voor een krachtig maar gezond ontbijt waar jij de rest van de dag profiteert!

Noem dan eens wat krachtige toevoegingen?

  • Vers/Diepvriesfruit zoals; appel, blauwe bessen, frambozen, bramen, cranberry’s.
  • Noten
  • Kokos
  • Griekse yoghurt
  • Avocado
  • Bieten
  • Limoen
  • Honing
  • Hüttenkäse

Mini-Massaproductie!

We raden je aan om op een gepland tijdstip een veelvoud van deze pannenkoekjes te maken zodat jij meerdere dagen kunt genieten van je eigengemaakte superfoods.  Je kan de havermout-bananenpannenkoeken, ingewikkeld in folie, gedurende 2 dagen in de koelkast bewaren. En tot wel enkele weken in de vriezer.

Gezonde bananenpannenkoekjes

Geen tijd – Geen Trek in de ochtend? Take them with you!

Heb jij door drukte ’s Ochtends geen tijd om te ontbijten? Of heb jij nog geen trek als je net wakker bent? Geen probleem, deze gezonde bananenpannenkoekjes zijn ideaal om mee te nemen en onderweg op te eten.

Graag willen wij nu eerst deze veelzijdige & gezonde bananenpannenkoekjes van havermout aan jullie voorstellen.

Stappen

1
Klaar

Maak het beslag

Mix de banaan, havermout, chocoladerasp, eieren en een klein scheutje melk tot een mooi beslag.
Je kunt hiervoor een keukenmachine of staafmixer gebruiken.
Het beslag zal iets dikker zijn dan normaal pannenkoekenbeslag.

2
Klaar

Bak de bananenpannenkoekjes

Bak in een koekenpan kleine pannenkoekjes op middelhoog vuur.
Wacht even met omdraaien, het pannenkoekje heeft wat tijd nodig om op structuur te komen.

3
Klaar

Maak je fruitsaus.

In ons recept gebruiken we diepvriescranberries. Verhit de cranberries in een steelpannetje met een klein scheutje kokosolie op laag vuur.
Wacht tot de cranberries open gebarsten zijn en voeg enkele theelepels water toe tot de saus een normale dikte heeft.

4
Klaar

Garneren en Serveren

serveer je gezonde bananenpannenkoekjes op een bord en besprenkel met honing en je zelfgemaakte fruitsaus.

gebakken sliptong recept
vorige
Gebakken sliptong met citroensap en gesmolten kruidenboter
Kiphapjes met nachos
volgende
Kiphapjes met nachos: crispy & crunchy Mexicaanse stijl
gebakken sliptong recept
vorige
Gebakken sliptong met citroensap en gesmolten kruidenboter
Kiphapjes met nachos
volgende
Kiphapjes met nachos: crispy & crunchy Mexicaanse stijl