Ingrediënten
-
200 gram Zongedroogde tomaatjes
-
100 gram Groene olijven zonder pit
-
4 eetlepels Olijfolie
-
2 tenen Knoflook
-
1 eetlepel Pijnboompitjes
-
1 eetlepel Kappertjes
Wat kan je verwachten
Borrelen met je gezelschap onder het genot van een heerlijk (gezond 😉 ) borrelplankje. Dan mag deze tapenade van zongedroogde tomaat zeker niet ontbreken. Zalig met dipgroenten, volkorentoast of bij carpaccio.
Zelf tapenade maken is namelijk helemaal niet moeilijk en je kan er alle kanten mee op. Door in één keer dit recept x5 te maken kan je jezelf nog meer tijd besparen. Zolang je de tapenade in een potje gekoeld bewaard blijft het wel tot 14 dagen houdbaar. Eenmaal deze homemade tapenade geproefd laat je die dure kant-en-klare bakjes uit de supermarkt wel liggen. Echt waar? Ja, probeer maar!
Jouw gezonde recept op afslankreceptengids.nl?
Heb jij nog een uniek recept waarbij je het gevoel hebt van: ‘daar wil je gewoon echt je tanden in zetten’, wacht dan niet langer en stuur ons jouw geheime bereidingsschrift en wie weet plaatsen wij jouw recept op onze website.
Stappen
1
Klaar
|
Stap 1Rooster de pijnboompitjes en laat even afkoelen. |
2
Klaar
|
Stap 2Blend de zongedroogde tomaatjes, groene olijven, knoflook, kappertjes en pijnboompitjes samen. |
3
Klaar
|
Stap 3Voeg olijfolie toe en klaar is kees. Simpel, puur en bijzonder smaakvol. |