Ingrediënten
-
3 (Overrijpe) Bananen
-
3 Eieren
-
200 gram Amandelmeel
-
100 gram Pecannoten
-
Kaneel
-
2 cm Gember
-
3 eetlepels Blauwe bessen
-
3 eetlepels Cacao Nibs
-
2 theelepels Vanille Aroma
-
Koekkruiden
-
1 theelepel Baking Soda
Wat kan je verwachten
Wauw, hoe lekker ziet dit gezonde bananenbrood eruit?
Het is tijd voor een échte culinaire verrassing.
Vanaf vandaag is bananenbrood maken zonder suiker voor jou een fluitje van een cent.
Het enige wat jij hoeft te doen is 10 makkelijke stappen opvolgen uit ons ultieme bananenbrood recept.
Bananenbrood is razend populair en ook nog eens multifunctioneel.
Meer weten? Lees dan snel verder.
Waarom is bananenbrood zo populair?
Bananenbrood bestaat al tientallen jaren maar waarom is er ineens zo’n grote belangstelling ontstaan voor dit gerecht?
Daarvoor zijn een aantal redenen;
Voedselverspilling minimaliseren
Voedselverspilling minimaliseren is tegenwoordig trending-topic. Gelukkig wordt er steeds meer actie ondernomen en groeit ons bewustzijn met betrekking tot voedselverspilling ook binnenshuis.
Je kent het wel; één of twee bananen die flink verkleurd in de fruitschaal liggen terwijl je ze pas enkele dagen geleden vers kocht in de winkel.. Niet zo lekker meer om zo op te eten.. maar laat deze overrijpe bananen nou juist perfect zijn om het lekkerste bananenbrood mee te maken. Zo hoef jij geen banaan meer te verspillen 🙂
Mindfoodness – Eten met Aandacht
We krijgen steeds meer oprechte interesse in ons voedsel en halen ook steeds meer genot uit het voorbereiden, koken, bakken en consumeren. Met name bakrecepten zijn enorm in populariteit gestegen en daar heeft het Bananenbrood ook van geprofiteerd.
Gezond alternatief voor Ongezonde gewoontes
Welvaartsziektes als diabetes en obesitas komen steeds vaker voor en dat heeft ons aan het denken gezet.
We hebben (te) lang vastgehouden aan ongezonde gewoontes zoals het eten van wit brood, elke dag vlees en het consumeren van suikerhoudende producten. Gelukkig focussen we ons steeds beter op een gezond voedingspatroon en gaan vaker op zoek naar een gezond alternatief voor ongezonde gewoontes.
Suikervrij bananenbrood is een lekkere én gezonde oplossing als jij zin hebt in een tussendoortje. Of trakteer je visite op een plakje bananenbrood in plaats van slagroomtaart?
De perfecte textuur van suikervrij Bananabread
Een perfect gebakken Bananabread:
- is qua structuur zo smeuïg als cake
- heeft een krokant korstje
- smaakt lekker zoet
- heeft de tijd gekregen om goed af te koelen
- is onweerstaanbaar
Iedereen kan Bananenbrood maken zonder suiker
Het allerleukste aan dit verrukkelijke recept is dat iedereen bananenbrood kan maken zonder suiker. Veel bakrecepten worden gekenmerkt door een ellenlange lijst met benodigde ingrediënten en een 20+ stappenplan. Daar gaat je vrije middag. 😉
Voor bananenbrood heb je relatief weinig producten nodig waardoor het bakrecept snel klaar én betaalbaar is.
Handig om mee te nemen
Tijdens de introductie verklapten wij je al dat bananenbrood hartstikke multifunctioneel is. Dit typisch Amerikaanse bakrecept is zowel geschikt als ontbijt maar ook als verantwoord tussendoortje. Neem een plak mee naar je werk of school, wat zal iedereen jaloers op je zijn.
Banaanbrood bewaren & variëren
Bananenbrood kan tot 5 dagen bewaard worden in de koelkast (per plak verpakken in alufolie) of in de vriezer. In ons recept gebruiken we amandelmeel, noten, kaneel, blauwe bessen en cacao maar er staan talloze variaties op internet waarmee jij lekker kunt variëren.
Heb jij onze bananenpannenkoekjes met pure chocolade & havermout al geprobeerd?
Dank je wel
Voor je interesse in ons bananenbrood recept. Like & Share = Superlief ♥
Wij wensen je veel succes en hopen dat het mag smaken. Enjoy!
Kom je nog eens terug om één van onze afslankrecepten te proberen? 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Benodigdhedeno Bakvorm |
2
Klaar
|
Oven Voorverwarmenop zo'n 180 graden |
3
Klaar
|
Mix 2 bananen, de eieren en de vanille aroma tot een mooi beslag |
4
Klaar
|
Voeg het amandelmeel, de koekkruiden, het kaneel, de baking soda en de geraspte gember toe aan het beslag. |
5
Klaar
|
Roer de blauwe bessen en 2/3 van de noten (fijngehakt) met een lepel door het beslag |
6
Klaar
|
Bekleed de bakvorm met bakpapier |
7
Klaar
|
Giet het beslag in de bakvorm |
8
Klaar
|
Snijd één banaan verticaal door de helft en druk deze lichtjes in het beslag |
9
Klaar
|
Strooi nog een beetje kaneel, noten en cacao nibs over het beslag |
10
Klaar
|
Laat het bananenbrood 45 minuten garen in de oven |
11
Klaar
|
o Wordt de bovenkant te snel bruin? Leg aluminiumfolie over de bovenkant. Op deze manier kan het bananenbrood aan de binnenkant gaar worden, zonder dat de bovenkant aanbrandt. |