Gehaktballen met Jus
met verse ingrediënten uit grootmoeders keuken!

0 0
Gehaktballen met Jus

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

500 gram Gehakt (half om half of mager rundergehakt)
1 Fijngesneden ui
2 Eieren
3 Volkoren beschuiten
1 eetlepel Mosterd
1 eetlepel Nootmuskaat
2 eetlepels Ketjap manis
1 eetlepel Crème fraîche
1 runderbouillon blokje
1 Blikje tomatenpuree

Ingrediënten

Wat kan je verwachten

Delen

Wil jij zelf gehaktballen met jus maken? Lees dan snel dit 4 stappen recept met verse ingrediënten uit grootmoeders keuken! Het bereiden van deze smaakvolle ballen gehakt in jus is kinderlijk eenvoudig. Je serveert de gehaktballen bij diverse warme maaltijden zoals stamppotten en ovenschotels.

Dit kan jij je gezelschap vanavond vertellen over dit recept.

Achter de gehaktballen die we tegenwoordig op ons bordje serveren wappert de Nederlandse vlag. Ja, bedenk jezelf dat elke gehaktbal die jij zal eten het resultaat is van een 19e –eeuws Nederlands recept uit het kookboek Betje de goedkope keukenmeid.

Officieel begint de geschiedenis van de gehaktbal omstreeks 1615, waar Gebrand Adriaensz Bredero schreef over een ronde schijf/bal van kalfsvlees- en vet.
Hij noemde het gerecht: frickedil, volgens de Nederlandse literatuur, voorloper van de gehaktbal.

Gehaktballen met jus: vanaf vandaag maak jij ze gewoon zelf.

Het maken van verse gehaktballen is een fluitje van een cent. Zolang jij gehakt (rund of half om half gehakt), eieren, peper, zout en paneermeel/beschuit/brood in huis hebt hoef jij enkel de gehaktballen nog op de gewenste smaak te brengen. Hiervoor kan je producten gebruiken zoals:

·         Ui, gesnipperd.

·         Knoflook, gepeld en geperst.

·         Mosterd.

·         Nootmuskaat.

·         Paprikapoeder.

·         Chilipoeder.

·         Ketjap manis zoet.

·         Sambal.

·         TIP; crème fraiche voor extra smeuïge gehaktballen met jus.

gehaktballen met jus

Ons gehaktballen recept is ook ideaal om te maken als je wat kleinere balletjes draait van je gehaktmix. Zo kan je ze ook serveren bij de pasta, fondue of borrel.

Ga nu snel aan de slag en maak jouw huisgemaakte gehaktballen in de jus. We vinden het erg leuk om te horen jullie net zo genoten hebben van dit recept als wij! Laat je een berichtje achter?

xxx

Stappen

1
Klaar

Meng het gehakt met de gesnipperde ui, volkoren beschuit, ei, mosterd, ketjap, creme fraiche en Nootmuskaat.
Kneed het geheel goed door.

2
Klaar

Draai mooie egale gehaktballen van het gehaktmengsel.
Rol de gehaktballen eventueel door wat bloem/paneermeel.

3
Klaar

Verhit boter in een braadpan of koekenpan.
Bak de gehaktballen mooi bruin door regelmatig om te draaien.

4
Klaar

Voeg water en runderbouillon toe aan de pan. Laat de gehaktballen gedurende 20 minuten gaar sudderen.
Om de jus dikker te maken voeg je geleidelijk een aantal theelepels tomatenpuree of een klein beetje bindmiddel.

5
Klaar

De gehaktballen zijn klaar om te serveren!

roerei recept
vorige
Roerei Recept
gevulde paprika uit de oven
volgende
Gevulde paprika uit de oven
roerei recept
vorige
Roerei Recept
gevulde paprika uit de oven
volgende
Gevulde paprika uit de oven