Ingrediënten
-
+/- 1o stuks Gamba’s/tijgergarnalen
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 theelepel limoensap
-
snufje zwarte peper
-
paprikapoeder
Wat kan je verwachten
De zomer staat weer voor de deur! Tijd om de bbq weer goed te laten branden en jouw favoriete vlees en vis te grillen. Wist je ook dat vegetarisch steeds populairder wordt? Daar later meer over. Nu eerst aandacht voor dit klassieke marinade recept voor knoflookgamba’s voor op de bbq (met een ondeugende twist). gamba’s zijn een zeer goede keuze als het gaat om duurzaam afslanken.
Vaak gaan we tijdens een bbq buiten ons boekje maar dat is natuurlijk nergens voor nodig, als je maar heerlijke ideeën hebt.
Ter voorbereiding op een buurtbarbecue hebben we op de markt verse tijgergarnalen gescoord en gemarineerd volgens onderstaand recept. Al snel bleek dat onze gambastokjes tot de favoriet van de halve straat behoorde, haha. Daarom delen wij graag deze simpele, maar óh zo lekkere marinade knoflookgamba’s voor op de bbq.
We hopen dat je deze marinade voor knoflookgamba’s op de bbq snel gaat uitproberen en daarna gaat onthouden voor de rest van je leven 8-).
Heb jij zelf een uniek afslankrecept voor op de bbq?
Stappen
1
Klaar
|
Marineer de garnalen met een teentje knoflook, de limoensap, de olijfolie en zwarte peper in een kom. (tenminste 30 min, liever een paar uurtjes) |
2
Klaar
|
Steek 5 garnalen op een bbq-prikker. |
3
Klaar
|
Bak de gambaspiezen op de bbq goudbruin. |
4
Klaar
|
Bestrooi met een snufje paprikapoeder. |