Ingrediënten
-
450 gram BBQ-mini krieltjes
-
400 gram Kipdijfiletreepjes
-
200 gram Tomaat
-
Knoflooksaus
-
Sambal
-
100 gram Ijsbergsla
-
80 gram Old Amsterdam (geraspt)
Wat kan je verwachten
Kapsalon, een snackbar klassieker uit Nederland. Dit gerecht kent een enorme populariteit. Vanwege het hoge gehalte aan calorieën (+-1800!!) kunnen we niet bepaald spreken van een gezonde maaltijd.
Is kapsalon daarom minder lekker? Niet bepaald nee.. zo af en toe mogen we ons best wel eens verwennen met een lekkere vette hap uit een fastfood-restaurant of natuurlijk uit eigen keuken.
Er zijn tal van variaties op het traditionele kapsalon recept (friet, shoarma/donor & kaas) te vinden. Denk aan kapsalon met kip of zoete aardappel. Wat dacht je van een Vegan Kapsalon? Probeer eens enkele kapsalon recepten uit en bepaal welke jij het lekkerste vind.
Wist jij ook dat er jaarlijks een prijs wordt uitgereikt voor de beste Kapsalon van Rotterdam, de stad waar deze specialiteit zijn oorsprong vindt. Kapsalon is aan een opmars bezig in andere landen zoals België, Duitsland, Marokko en Tsjechië. Het lijkt slecht een kwestie van tijd totdat Kapsalon wereldwijd verkrijgbaar wordt in snackbars.
Het kapsalon kipshoarma recept wat wij vandaag met jou willen delen zet jij binnen een handomdraai op tafel en smaakt grandioos. Je kan deze kapsalon kipshoarma en Old-Amsterdam zelf maken voor 1 persoon of voor het hele gezin. Lees nu snel ons culinair bereidingsschrift en proef deze Kapsalon van kipdijfiletreepjes, BBQ-mini krieltjes en Oer-Hollandse raspkaas uit de oven!
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? xxx
Stappen
1
Klaar
|
Verhit olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes gaar in circa 7 minuten op middelhoog vuur. |
2
Klaar
|
Bak de krieltjes licht aan in een koekenpan. Verdeel vervolgens de krieltjes over de bodem van de ovenschaal. |
3
Klaar
|
Verdeel bovenop de krieltjes de gebakken kipdijfiletreepjes. Als laatste verdeel je de in plakjes gesneden tomaat en de Old Amsterdam kaas over de bovenkant. Zet je ovenschotel 8 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden). |
4
Klaar
|
Serveer de ijsbergsla, knoflooksaus en sambal apart van de ovenschotel. |