• Home
  • Recepten
  • Kapsalon Kipshoarma met Old Amsterdam; Grandioos!

Kapsalon Kipshoarma met Old Amsterdam; Grandioos!

0 0
Kapsalon Kipshoarma met Old Amsterdam; Grandioos!

Deel dit op jouw sociale netwerken:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

450 gram BBQ-mini krieltjes
400 gram Kipdijfiletreepjes
200 gram Tomaat
Knoflooksaus
Sambal
100 gram Ijsbergsla
80 gram Old Amsterdam (geraspt)
Keuken:

    Ingrediënten

    Wat kan je verwachten

    Delen

    Kapsalon, een snackbar klassieker uit Nederland. Dit gerecht kent een enorme populariteit. Vanwege het hoge gehalte aan calorieën (+-1800!!) kunnen we niet bepaald spreken van een gezonde maaltijd.

    Is kapsalon daarom minder lekker? Niet bepaald nee.. zo af en toe mogen we ons best wel eens verwennen met een lekkere vette hap uit een fastfood-restaurant of natuurlijk uit eigen keuken.

    Er zijn tal van variaties op het traditionele kapsalon recept (friet, shoarma/donor & kaas) te vinden. Denk aan kapsalon met kip of zoete aardappel. Wat dacht je van een Vegan Kapsalon? Probeer eens enkele kapsalon recepten uit en bepaal welke jij het lekkerste vind.

    Wist jij ook dat er jaarlijks een prijs wordt uitgereikt voor de beste Kapsalon van Rotterdam, de stad waar deze specialiteit zijn oorsprong vindt. Kapsalon is aan een opmars bezig in andere landen zoals België, Duitsland, Marokko en Tsjechië. Het lijkt slecht een kwestie van tijd totdat Kapsalon wereldwijd verkrijgbaar wordt in snackbars.

    kapsalon kipshoarma

    Het kapsalon kipshoarma recept wat wij vandaag met jou willen delen zet jij binnen een handomdraai op tafel en smaakt grandioos. Je kan deze kapsalon kipshoarma en Old-Amsterdam zelf maken voor 1 persoon of voor het hele gezin. Lees nu snel ons culinair bereidingsschrift en proef deze Kapsalon van kipdijfiletreepjes, BBQ-mini krieltjes en Oer-Hollandse raspkaas uit de oven!

    Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? xxx

    Stappen

    1
    Klaar

    Verhit olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes gaar in circa 7 minuten op middelhoog vuur.

    2
    Klaar

    Bak de krieltjes licht aan in een koekenpan. Verdeel vervolgens de krieltjes over de bodem van de ovenschaal.

    3
    Klaar

    Verdeel bovenop de krieltjes de gebakken kipdijfiletreepjes. Als laatste verdeel je de in plakjes gesneden tomaat en de Old Amsterdam kaas over de bovenkant. Zet je ovenschotel 8 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden).

    4
    Klaar

    Serveer de ijsbergsla, knoflooksaus en sambal apart van de ovenschotel.

    Kiphapjes met nachos
    vorige
    Kiphapjes met nachos: crispy & crunchy Mexicaanse stijl
    sandwich carpaccio
    volgende
    Sandwich Carpaccio: in 5 stappen gezond lunchen met WAUW-gevoel.
    Kiphapjes met nachos
    vorige
    Kiphapjes met nachos: crispy & crunchy Mexicaanse stijl
    sandwich carpaccio
    volgende
    Sandwich Carpaccio: in 5 stappen gezond lunchen met WAUW-gevoel.