Ingrediënten
-
220 gram Gerookte zalm
-
150 gram Volkoren pasta
-
1 eetlepel Pesto
-
2 kleine handjes Rucola
-
1 Komkommer
-
2 eetlepels Pijnboompitjes
-
100 ml Azijn
-
1 eetlepel Suiker
Wat kan je verwachten
Snel en eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel? Ervaar de kracht van deze ultieme pastasalade zalm en pesto. Dit recept gaat bij onze visliefhebbers zeer zeker in de smaak vallen 🙂
Vanaf vandaag kan jij zelf de allerlekkerste pastasalade met zalm, pesto, pijnboompitjes, rucola en zoetzure komkommer maken.
We zijn dagelijks bezig met het bedenken, bereiden, fotograferen en uploaden van de meest gezonde en smakelijke recepten die gekenmerkt worden door:
- Weinig calorieën
- Weinig ingrediënten
- Leuke feitjes en weetjes
- Weinig suikers
- Snelle bereidingstijd
- Vet verbranden zonder honger
We proberen in te spelen op problemen die zich voordoen tijdens het afvallen. En dat zijn er nogal wat. We snappen als geen ander dat afvallen en proces is waarbij je zult vallen en weer heel snel moet opstaan voordat jij terugvalt in die oude slechte gewoontes. Je voeding speelt een enorm grote rol als jij die kilo’s lichaamsvet wilt verliezen. Daarom helpen we je graag een handje met het maken van de meest gezonde, makkelijke maar ook restaurantwaardige recepten. Zo ook vandaag weer aandacht voor een premium afslankrecept, helemaal gratis en voor niets.
In ons recept ‘gevulde zoete aardappel met zalm’ vertelden we je al dat zalm de best verkochte vissoort van Nederland is. Winter of zomer, zalm wordt het hele jaar door gegeten, nu en over 100 jaar.
Zalm is een veelzijdig product waar je alle kanten mee op kunt. Er zijn duizenden lunch- diner en borrelrecepten met zalm te vinden . Superlekkere combinaties met avocado of groene asperges bijvoorbeeld.
Vandaag leren we je hoe je een voedzame pastasalade met zalm en pesto maakt binnen 15 minuten. Heerlijk als bijgerecht voor je BBQ avond of maak een XL maaltijdsalade waar het hele gezin van kan smullen.
Zalm is:
Rijk aan eiwitten en gezonde vetten.
Zalm is zowel rijk aan eiwitten als goede enkel- en meervoudige vetten. Het eten van zalm zorgt ervoor dat je spieren sterk en gezond blijven.
De eiwitten zorgen niet alleen voor de opbouw & behouden van spierweefsel maar geldt ook als belangrijke leverancier van energie voor je basaal metabolisme.
Rijk aan Omega 3 vetzuren
De aanwezigheid van omega 3 vetzuren in zalm bevorderen de werking van het lichaam. Omega-3 vetzuren werken ontstekingsremmend waardoor de kans op dementie flink afneemt wanneer je regelmatig een stukje vette vis eet.
Alle voordelen van Omega-3 vetzuren op een rijtje:
- Stimuleert vetverbranding.
- Goed voor je huid, ogen, hart en lever.
- Stimuleert denkvermogen.
- Versterkt immuunsysteem.
- Werkt cholesterolverlagend.
- Stimuleert hormoonopbouw.
Rijk aan Vitamines & Mineralen
Zalm bevat ook essentiële vitamines & mineralen die van invloed zijn op onze gezondheid. Vitamines A & D zorgen ervoor dat botten, ogen, hersenen en tanden gezond blijven.
Daarnaast krijg je ook vitamine B12 binnen als je zalm eet, wat weer belangrijk is voor je zenuwstelsel.
Zonder honger naar bed
Kies voor een volkoren pastasoort voor voldoende gezonde voedingsvezels. Doordat de natuurlijke graankorrel intact gehouden wordt tijdens het productieproces blijven essentiële vitamines en mineralen beter behouden dan bij witte pasta.
Het hoge gehalte aan ‘onverteerbare koolhydraten’ zorgt ervoor dat ons hongergevoel langer wegblijft. Zo kun jij zonder honger naar bed 😉
Aan de slag
We hopen dat je onze pastasalade met zalm en pesto lekker vind. We hebben ons best gedaan dé ultieme pastasalade voor je samen te stellen. Puur natuur en een lust voor het oog 🙂 Succes met het bereiden van dit goddelijke gerecht!
Laat je een reactie achter?
Deel je dit recept met familie en vrienden? 🙂
Bekijk je ook onze andere recepten?
Stappen
1
Klaar
|
Zoetzure komkommer maken- Breng een pannetje 100 ml azijn met 1 eetlepel suiker aan de kook en laat een paar minuten al roerende zachtjes koken. - Maak dunne plakjes komkommer met behulp van een kaasschaaf. - Neem een weckpotje of kommetje en schenk hier het azijnmengsel in. Voeg de komkommerschijfjes toe. Laat minimaal 30 minuten intrekken. |
2
Klaar
|
Kook de pasta- Kook de pasta in ruim water beetgaar. - spoel af met koud water. - Laat de pasta even uitlekken in een vergiet. |
3
Klaar
|
Maak de salade- Neem een saladeschaal en meng 1 eetlepel pesto door de gekookte pasta. - Verdeel over de pastasalade: |